Politika zasebnosti

Kontakt

ITEM d.o.o.
Zastopniška pisarna za patente in blagovne znamke
Resljeva cesta 16
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
T 01 438 39 20
F 01 438 39 25
E mail(at)item.si

V družbi ITEM d.o.o. Zastopniška pisarna za patente in blagovne znamke, matična številka 5698561000, s poslovnim naslovom na Resljevi cesti 16, 1000 Ljubljana, spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in si prizadevamo za najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov. Z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate, ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugimi veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

Kot upravljavec osebnih podatkov vas želimo seznaniti s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati. Če boste imeli v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov kakršnakoli vprašanja ali zahteve, nam jih pošljite na mail(at)item.si.

Vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo in za kakšen namen

Vsi podatki, ki nam jih posredujete na podlagi izpolnitve kontaktnega obrazca na tej spletni strani ali nam jih kako drugače sporočite s pomočjo telekomunikacijskih sredstev (ime in priimek, elektronski naslov, telefon, naziv in naslov družbe, vaša funkcija), se zbirajo in obdelujejo z namenom opravljanja naše osnovne dejavnosti, tj. za svetovanje na področju prava intelektualne lastnine ter za zastopanje v postopkih za zavarovanje in uveljavljanje vaših pravic intelektualne lastnine.

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve ali druge zakonske podlage.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, bomo hranili trajno oziroma do preklica te privolitve z vaše strani oziroma dokler traja zakoniti interes za obdelavo.

Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Kakšne so vaše pravice glede obdelave osebnih podatkov?

Kadarkoli lahko zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, njihov popravek ali izbris, zahtevate omejitev obdelave ali ugovarjate obdelavi. Imate tudi pravico do prenosljivosti vaših osebnih podatkov. Zahtevo glede uresničevanja vaših pravic glede obdelave osebnih podatkov nam lahko pošljete na mail(at)item.si.

Svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov za pošiljanje obvestil in novic lahko kadarkoli prekličete, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi te privolitve za obdobje pred preklicem.

Pod pogoji, ki jih določa veljavna zakonodaja, vas bomo obvestili v primeru kršitve varstva osebnih podatkov.

Vaše zahteve bomo izvršili brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejemu zahteve, razen če veljavni predpisi ne določajo drugače. Ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev se lahko ta rok podaljša za največ dva meseca. O vsakem takšnem podaljšanju vas bomo obvestili v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo.

Če menite, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, lahko pri Informacijskem pooblaščencu vložite pritožbo na elektronski naslov gp.ip@ip-rs.si oz. po navadni pošti na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.