Veronika Vojir Vokal, pravnica v ITEM, je v World Trademark Review (WTR) objavila članek o odločitvi EUIPO Oddelka za izbrise v primeru Peach Booty Plan d.o.o. proti Hassan (zadeva C 52 590, 14. februar 2023).

Vložnik zahteve Peach Booty Plan d.o.o. je zahteval ugotovitev ničnosti EU znamke “PEACH BOOTY” na podlagi svojega predhodnega imena firme Peach Booty Plan d.o.o. Oddelek za izbrise je ugotovil, da je bilo ime firme vložnika v uporabi v Sloveniji v gospodarskem prometu pred datumom vložitve prijave izpodbijane EU znamke in je več kot le lokalnega pomena, in da je obstajala verjetnost zmede v javnosti v Sloveniji. Posledično je bila figurativna EU znamka PEACH BOOTY izbrisana iz registra.

Za celoten članek si oglejte spodnjo povezavo.
Veronika Vojir Vokal – Sporting goods company successfully relies on prior Slovenian company name in invalidation action against EUTM registration, WTR, 2023

Ta članek se je prvič pojavil v reviji WTR Daily, delu World Trademark Review, maja 2023. Za več informacij obiščite www.worldtrademarkreview.com.